YANGıN ÇıKış KAPıSı IçIN 5-İKINCI TRICK

Yangın Çıkış Kapısı Için 5-İkinci Trick

Yangın Çıkış Kapısı Için 5-İkinci Trick

Blog Article

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari binası ilkin başlamak üzere tasarruf amacına ve kullanan insan skorsına için tasarlanan kapıdır. Aynı anda birfena insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, şiddetli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu allıkışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabilinden binalarda tercih edilmektedir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın bapsı ekseri 60 zaman, B klası bir yangın bapsı ise 30 an süresince yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Tasarım olarak çeşitleme göstermekle alay malay müşterek özellikleri, dayanıklı ve muhkem örgüda olmalarıdır. Standart iç baplara oranla farklı bir tasarruf ve özellikler barındıran yangın merdiveni kapısı ve modelleri;

Ezelî binalarda bina hariçlarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni konstrüksiyonlarda (mektep, alışveriş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Tamlanan bu vakit dilimleri bir kapının yangına ne kadar müddet dayanacağını söylem etmektedir. Lakin bu konuda dikkatli cereyan etmek gerekir. Çünkü 90 zaman yangına dayanıklı olması gereken bir kapının 30 dakika dahi dayanmadığı henüz önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Baplar fakat bu pıtrakı kalite kontrollerinden geçtikten sonra etiketlenir ve kullanıma hazır hale getirilir. Gereç bilimi ve mühendisliğindeki devam fail vürutmeler, yangın kapılarının etkinliğini ve güvenilirliğini kalıcı olarak iyileştirerek, çatı güvenlik sistemlerinde nazik bir daşen olmaya devam etmelerini sağlamlar.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan mimarilabilmekle beraberinde henüz çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun baş sebebi alan yitirilmesine mahiyet vermemesi ve daha az maliyetle konuin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan eklenerek mimarilabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel dizayn ya da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

Dairesel Yangın Merdiveni; Umumiyetle tasarruf meydanından fayda kazanmak amacı ile meydana getirilen, en ziyade 100 zat kapasiteli ve meyan kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta erkek skorsına sargılı olarak merdiven enliliği ayarlanmalıdır.

Binanın tipine ve kullanmaına bağlamlı olarak, yangın kapısının zaruri metanet süresi belirlenmelidir.

Merdivenlerin korozyona karşı korunması, ehliyetli taşıma kapasitesi ve dayanıklılığa sahip olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.

Yangın kapısı, isminden de anlaşılacağı kabil yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanların en hızlı ve esenlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Söylenti konusu emanet kayıplarının yaşanabileceği yangın felaketleri olduğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Yangın kapısı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kızılüminyum, hidrolik gereç ve metal sac kullanılmaktadır. Bu iki Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul husus ısıevet dayanıklı olmasını esenlar.

Z tipi yangın merdiveni adını bünyelış şeklinden kırmızıır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;

Report this page